Uncategorized

Quiz för de globala målen

I filmen “Berätta för alla” med Carolina Klüft pratar hon om hur viktiga de globala målen är och att alla måste hjälpas åt för att det ska funka. 

I “Global Quiz” har elever på Söderslättsgymnasiet arbetat med de globala målen genom att utveckla en app som är ett quiz om de globala målen. I artikeln “Elevernas mobilspel ska gynna de globala målen” står det  “Vi har pratat mycket om telefonens vara eller icke vara i undervisningen, men den här appen kan användas som ett läromedel i klassrummet.”

Jag har intervjuat några av eleverna som har arbetat med appen genom att ställa frågor. Var fick ni idén ifrån? ”Vi fick idén när vi var på Cool Minds i Malmö, där vi skulle ta fram en digital innovation. När blir appen klar? ”Tanken är att Global quiz ska vara klar under våren. Vi för ett bra samarbete med Teknikcollege, som vi är tacksamma för. Dom gör ett utmärkt jobb”. Varför är appen viktig? ”För att öka kunskap och föra information vidare om globala målen till alla, oavsett ålder och andra förutsättningar. Alla ska kunna ta del av världens tillstånd och även hjälpa till så mycket man kan.”

Foto och text:

Jonathan Ström, åk 2, Barn och fritidsprogrammet, Söderslättsgymnasiet i Trelleborg

Källor:

24 Trelleborg. Elevernas mobilspel ska gynna de globala målen

https://24trelleborg.se/elevernas-mobilspel-ska-gynna-de-globala-malen 2019 02 18

Intervju med elever i projektgruppen “Global quiz” 2019 03 01

Youtube. Berätta för alla

https://www.youtube.com/watch?v=7lRLWlnaIT8 2019 02 20


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *