Uncategorized

Quiz för de globala målen – Unga reportrar i Kim Walls fotspår

Den 12 februari mötte Ingrid Wall elever på Söderslättsgymnasiet för att berätta om Kim Wall – en talangfull journalist som ville göra världen lite bättre. Läs mer Unga reportrar på Söderslättsgymnasiet går i Kim Walls fotspår – Trelleborgs kommun.

Hennes journalistiska arv skall berika och inspirera unga reportrar att utforska världen och skapa berättelser för en hållbar framtid. Elevernas uppdrag har gått ut på att prova på att vara journalister – ge sig ut i närsamhället för att utforska viktiga hållbarhetsfrågor och presentera nya lösningar. Uppdragen har kopplats samman med våra värdeskapande projekt som kopplas till Agenda 2030. Dessutom kopplas samtliga projekt till det internationella poesiprojektet Poesi för en hållbar framtid.M

Jonthan Ström, BF17, har skapat ett fotoreportage av den digitala innovationen Global Quiz. Han tävlar med sitt fotoreportage i den nationella tävlingen Unga reportrar för ett hållbart samhälle

Här är Jonathans fotoreportage som enligt reglerna för tävlingen max får innehålla 150 ord:

Quiz för de globala målen

I filmen “Berätta för alla” med Carolina Klüft pratar hon om hur viktiga de globala målen är och att alla måste hjälpas åt för att det ska funka. 

I “Global Quiz” har elever på Söderslättsgymnasiet arbetat med de globala målen genom att utveckla en app som är ett quiz om de globala målen. I artikeln “Elevernas mobilspel ska gynna de globala målen” står det  “Vi har pratat mycket om telefonens vara eller icke vara i undervisningen, men den här appen kan användas som ett läromedel i klassrummet.”

Jag har intervjuat några av eleverna som har arbetat med appen genom att ställa frågor. Var fick ni idén ifrån? ”Vi fick idén när vi var på Cool Minds i Malmö, där vi skulle ta fram en digital innovation. När blir appen klar? ”Tanken är att Global quiz ska vara klar under våren. Vi för ett bra samarbete med Teknikcollege, som vi är tacksamma för. Dom gör ett utmärkt jobb”. Varför är appen viktig? ”För att öka kunskap och föra information vidare om globala målen till alla, oavsett ålder och andra förutsättningar. Alla ska kunna ta del av världens tillstånd och även hjälpa till så mycket man kan.”

Foto och text:

Jonathan Ström, åk 2, Barn och fritidsprogrammet, Söderslättsgymnasiet i Trelleborg

Källor:

24 Trelleborg. Elevernas mobilspel ska gynna de globala målen

https://24trelleborg.se/elevernas-mobilspel-ska-gynna-de-globala-malen 2019 02 18

Intervju med elever i projektgruppen “Global quiz” 2019 03 01

Youtube. Berätta för alla

https://www.youtube.com/watch?v=7lRLWlnaIT8 2019 02 20


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *